maanantai 6. marraskuuta 2017

Syksyn ylioppilaskokeet ovat ohitse!

Kunkkulaiset ahkeroivat oikein kunnolla syksyn kirjoituksissa. Esimerkiksi englantia oli kirjoittamassa ennätysmäärä kunkkulaisia abeja kerralla! Kunkkulaiset olivat valmistautuneet tähän tärkeään tilanteeseen lukemattomia tunteja, monia kirjoja on luettu ja öitä päntätty. Kaikki se työ näkyi salissa ja odotettavissa on totta kai upeita arvosanoja!

Ylioppilaskokeiden sähköistyminen eteni nyt syksyllä: ruotsi, suomi, uskonto, elämänkatsomustieto, terveystieto ja historia olivat ensi kertaa sähköisiä. Kunkussa kokeiden sähköistyminen on huomioitu ajoissa: esimerkiksi kurssikokeita on tehty hyvin monessa aineessa Abitti-järjestelmässä, joten kenellekään Abitti-järjestelmä ei ollut uusi tuttavuus. Digiklinikan ansiosta kunkkulaiset osasivat käynnistää koneensa ja buutata sen Abittiin ilman ongelmia koesalissa.


Nyt on abien aika rentoutua hetkeksi ja toipua syksyn kirjoituksista. Kirjoituspäivät ovat pitkiä ja usein melko stressaaviakin tilanteita. Abeilla oli salissa mukana hyvät eväät – hyvä ruoka, parempi mieli! Aamuisin koulun ruokalassa vallitsi innostuneen jännittynyt tunnelma: eväitä teipattiin, kyniä teroitettiin ja viimeisiä asioita kerrattiin. Jännitys kuitenkin väheni, kun tuli aika siirtyä saliin: tähän hetkeen oli valmistauduttu vuosia. Kunkkulaiset näyttivät kyntensä ja koevastaukset olivat kunkkumateriaalia. 


Nyt odotellaan tuloksia!

Kunkkulaisten kommentteja syksyn yo-kokeista:
Englanti:
”Vaikea! Avokysymykset olivat todella haastavia!”
”Kuuntelussa käytetty kohulähde oli hämmentävää tietoa kokeen jälkeen, ei olisi uskonut tuollaista YTL:tä!”
Toinen kotimainen kieli:
”Aika perinteinen, kuuntelu oli todella helppo.”
Psykologia:
”Sähköistyminen näkyi; mm. videoaineisto esseessä”
”Kokeen rakenne oli kiva, uudistettu pisteytys vastasi tehtävien tasoa”




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti