torstai 30. marraskuuta 2017

Kunkkuhenkeä ei tarvitse jättää taakseen





Lukio on elämän parasta aikaa. Silloin oppii paljon uutta ja solmii elinikäisiä ystäviä. Tämän lisäksi Kunkussa järjestetään upeita tapahtumia ja ylläpidetään kuuluisaa kunkkuhenkeä. Perjantaina 10.11 Kunkussa saatiinkin nauttia Kunkusta maailmalle -jatkokoulutuspäivästä. Päivä oli toteutettu yhteistyössä Kunkun alumniyhdistyksen kanssa. Monet ovat varmasti kuulleet sanan alumniyhdistys, mutta käsite on silti jäänyt hieman epäselväksi ja kaukaiseksi. Mikä Kunkun alumniyhdistys siis oikeastaan on? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saimme vastauksen tämän vuoden alumniyhdistyksen puheenjohtajalta Meri Lounasvaaralta. 

Mikä Kunkun alumniyhdistys on?

Rehtorimme Merja Rytsy perusti alumniyhdistyksen toiminnan kaksi vuotta sitten. Yhdistys kulkee toiminimellä Kuninkaantien lukion alumniyhdistys ry ja tästä toiminimestä maksetaan vuosittain patentti- ja rekisterihallitukselle. ”Tämä on siis ihan virallinen juttu, ei mikään pelkkä kerho”, toteaa Lounasvaara. Alumniyhdistyksen toiminta on melko aluillaan, koska Kunkun alumneja ei ole vielä niin paljon: ”Meidän toiminta on vielä aika minimaalista, enemmän vaan sellasta et pidetään hauskaa ja nähdään muita alumnei ja muistellaan Kunkkuu.”

Kunkun alumniyhdistykseen saavat liittyä kaikki Kuninkaantien lukiosta valmistuneet opiskelijat. Heistä innokkaimmat kuuluvat myös alumniyhdistyksen hallitukseen. Lounasvaara halusi liittyä hallitukseen, koska hän tykkää olla aktiivisesti mukana eri tapahtumissa ja hän sai myös paljon hyviä muistoja sekä ystäviä Kunkusta. Tähän monet muutkin kunkkulaiset voivat varmasti samaistua. Puheenjohtajaksi Lounasvaara ajautui taas huvittavasti puolivahingossa: ”Olin Espanjassa lomalla ja sit mulle vaan soitettiin, et olis kokous et voisinks mä olla puheenjohtaja.”


Mitä alumniyhdistys tekee?


Alumniyhdistys tekee monin eri tavoin yhteistyötä Kunkun kanssa. Lounasvaara kertoo, kuinka ”joka vuosi tehdään vähän eri juttuja riippuen siitä kuka toimii puheenjohtajana”. Tänä vuonna yhteistyö toteutettiin jatkokoulutuspäivän merkeissä. Alumniyhdistys antaa joka vuosi myös stipendin ylioppilasjuhlan yhteydessä. Stipendillä halutaan muistaa niitä, jotka tekevät paljon töitä koulun yhteishengen luomisessa ja tapahtumien järjestelyissä. ”Stipendejä annetaan yleensä niille, jotka menestyy ylioppilaskirjoituksissa ja on muutenkin hyviä koulussa, niin mä haluun itse korostaa niitä ketkä tekee paljon kaikkee työtä opiskelun ulkopuolella. En haluu et sellaset ihmiset jää huomioimatta, koska se on tosi arvokasta ja aikaavievää työtä”, painottaa Lounasvaara

Alumniyhdistyksellä on Facebook-ryhmä nimeltä Kunkun alumnit. Ryhmässä on tällä hetkellä jäseniä jopa yli 500. Ryhmään saavat liittyä kaikki Kunkusta valmistuneet ja sen ansiosta eri vuosikurssilaiset saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa. Lounasvaara kertoo, kuinka hän on esimerkiksi saanut tutustua kunkkulaisiin, jotka ovat valmistuneet vuonna 2008. Facebook-ryhmässä ilmoitetaan myös erilaisista tapahtumista, joita alumniyhdistyksen hallitus järjestää. Hallituksella onkin tapana järjestää vuosittain hieman isompi tapahtuma, jonne kaikki Kunkun alumnit ovat tervetulleita. Juhlia varten vuokrataan tila ja tapahtumaan sisältyy kaikenlaista ohjelmaa sekä hyvää ruokaa. Tapahtuma on järjestetty tähän mennessä kaksi kertaa ja osallistujia on molemmilla kerroilla ollut jopa noin sata. Lounasvaara kuvailee tapahtumia ”super hauskoiksi ja onnistuneiksi”.


Mitä lukion jälkeen?


Kunkusta saa mitä loistavimmat valmiudet lähteä opiskelemaan minne tahansa. Kunkusta valmistuneita opiskelee tälläkin hetkellä muun muassa Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Helsingissä ja Lappeenrannassa. Alumnitoiminnan ansiosta on helppo pitää yhteyttä vanhoihin koulukavereihin, joita ei muuten tapaisi enää niin usein. Kun se odotettu päivä koittaa, jolloin valkolakin saa vihdoin asettaa päähän, kannattaa ehdottomasti käydä heti liittymässä alumniyhdistyksen Facebook-ryhmään. Tällöin kunkkuhenkeä ei tarvitse koskaan jättää taakseen!


Henkilön Kuninkaantien lukio kuva.

(Kuva on marraskuussa järjestetystä jatkokoulutuspäivästä)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti